9/11/2019

RegioJet ukončil další mezinárodní linku, přestal jezdit do Rumunska

dopravacz
Společnost RegioJet vyškrtla ze seznamu zemí, kam jezdí její autobusy, další zemí. Po dvou letech firma zrušila linku z Prahy do rumunského Temešváru. Z trasy ho vytlačil Flixbus.
Konec linky potvrdil mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj. „S koncem letních prázdnin jsme zatím ukončili provoz autobusové linky z Prahy do rumunského Temešváru a Aradu. Mimo sezónu není poptávka po cestování na této trase tak vysoká – převážná většina cestujících využívala linku zejména pro cesty do Budapešti. Na začátku příštího roku budeme opět rozhodovat o případném znovuzavedení této linky na letní období,“ uvedl Ondrůj. V centrálním informačním systému jízdních řádů není ani linka už  uvedena.
RegioJet jezdil do Rumunska od léta 2017, pouze ale jednou týdně: v pátek z Prahy a v neděli se vracel zpět. Konkurence na trase mu mezitím narostla: FlixBus nabízí aktuálně dvě přímá spojení z Prahy do Rumunska denně.
Podle Ondrůje se chce firma podívat na destinace v jihovýchodní Evropě detailněji příští rok. Souviset to podle něj bude s chystanou expanzí železničního spojení z Česka do Maďarska. „Určitě se budeme na celou oblast Maďarska a destinací v jihovýchodní Evropě dívat detailněji z hlediska budování naší sítě – a to i s ohledem na to, že vlaky nově nabídnou přímé spojení Česka také s populárními místy termálních lázní, jako jsou Györ nebo Mosonmagyarovár,“ dodal Ondrůj.

Zdroj:  zdopravy cz

Žádné komentáře:

Okomentovat