2/05/2020

ČSAD Liberec, jehož 99% vlastníkem je Liberecký kraj, pořídilo 17 nízkopodlažních autobusů Iveco Crossway.

dopravacz
Nákup nových autobusů (Za jedno vozidlo, díky smlouvě z roku 2017, zaplatilo 4 271 tisíc korun bez DPH) za na tiskové konferenci 4. února zdůvodnil hejtman Libereckého kraje Martin Půta:
"ČSAD Liberec jsme koupili prostřednictvím společnosti Autobusy LK už s platnou smlouvou, díky tomu jsou ceny výrazně příznivější, než je současná situace na trhu a tabulkové ceny od prodejce. Pokud bychom měli  autobusy kupovat v současné "hezké" situaci, která je ve veřejných zakázkách v dopravě, tak jsem přesvědčen o tom, že bychom si žádné autobusy v otevřeném výběrovém řízení koupit nemohli, protože by zakázka byla napadana jako v případě jiných krajů, kde je problém cokoli v dopravě nakoupit. Máme posudek právní firmy, která všechny kroky použití smlouvy posvětila." Případnou další obnovu dopředu kraj zveřejňovat nehodlá. Počítá však v budoucnu s pravidelnou modernizací flotily prostřednictvím výběrového řízení a rámcové smlouvy, v plánu je pohon na CNG.

I přes nízkou cenu jsou vozidla v té nejlepší výbavě. Mají výkonné motory Cursor 265 kWh (určené pro horské prostředí), automatickou převodovku, klimatizaci, jsou vybavena dvojitýmy skly, bezpečnostními pásy na sedadlech a dalšími doplňky. Již dodaná vozidla jsou v designu, který bude na všech vozech IDOL. Jsou vyčleněny plochy pro propagaci kraje.

"Projekt obnovy byl naplánován ještě když ČSAD Liberec byl privátním subjektem. Chtěl bych poděkovat společnostem Zliner a Iveco CR za to, že dodržely smlouvu, která vychází z podmínek roku 2017. Pro nás je to velká radost, protože můžeme nabídnout cestujícím to nejlepší, co na trhu je. Autobusy jsou vybaveny nadstandardně nejen pro cestující, ale i řidiče. 17 autobusů je zhruba čtvrtina, kterou jezdíme v naší oblasti Sever. Všech 17 autobusů začne jezdit od poloviny února. Jedno vozidlo stálo 4 271 tisíc bez DPH," uvedl na tiskové konferenci Martin Bobek, předseda představenstva ČSAD Liberec.

busportal cz

Žádné komentáře:

Okomentovat