3/13/2020

Webový vyhledávač IDOS brzy již jen v nové verzi

dopravacz
Uživatelé, kteří stále používají starou verzi webového vyhledávače IDOS.cz (provozovanou na adrese https://jizdnirady.idnes.cz) si od 19. března musí přepnout na novou, dostupnou na adrese https://idos.idnes.cz. Pro přepnutí na novou verzi stačí v aplikaci klepnout na záložku VYZKOUŠEJTE NOVÝ IDOS.

Nová webová aplikace je spuštěna od pondělí 9. září 2019. Kromě nového vzhledu je uživatelsky přívětivější a jednodušší jak pro plánování cesty, tak pro nákup a správu jízdenek. Vyhledání spojení, zakoupení jízdenek a následná správa jízdních dokladů probíhá pouze prostřednictvím IDOS. K nákupu jízdenek stačí se registrovat a zakoupit si jízdní doklady na spojení s přestupy, i v případě kombinací různých typů dopravních prostředků. Tím se náš nejoblíbenější vyhledávač stal první nezávislou sjednocující platformou unifikovaného formátu prodeje multimodální osobní přepravy.

Měsíčně navštíví IDOS.cz 2,5 milionu uživatelů.

Autorem aplikace je brněnská společnost CHAPS. Prodej jízdenek zajišťuje ČSAD SVT Praha, které svůj první systém pro rezervaci a prodej jízdenek a místenek AMSBUS spustilo už před 35 lety.

Vzhledem k aktuální situaci související s mimořádnými opatřeními vlády se mění data jízdních řádů mnoha linek.

Aktualizaci dat jízdních řádů provádí CHAPS vždy pravidelně každý pracovní den. V současné době dochází k aktualizace vícekrát za den, v závislosti na tom, jak jsou data průběžně schvalována příslušnými úřady. Mimořádná aktualizace internetových vyhledávačů proběhne i v sobotu 14. března.

busportal cz

Žádné komentáře:

Okomentovat