4/26/2020

Minibusy Solaris přijedou do Prahy na Vánoce

dopravacz
Dopravní podnik hl. m. Prahy pořídí nové midibusy SOR a Solaris
Dopravní podnik hlavního města a Solaris uzavřely Prováděcí smlouvu – Kupní smlouvu k Rámcové dohodě o dodávce 40 minibusů plus (z února 2020). Dvacet prvních nízkopodlažních autobusů Solaris Urbino 10,5 bude dodáno do 18. prosince. Třídvéřová vozidla budou mít kapacitu 86 míst, 25 k sezení

Přijedou do vozovny ve Vršovicích a DPP je bude podle dřívějších informací nasazovat na linky 101 (Vršovice - Záběhlice - Zahradní Město - Dolní Měcholupy) a 138 (Skalka - Spořilov - Krč).

V pořizovací ceně vozidla (5 499 76O korun bez DPH) je započteno vybavení odbavovacím a informačním systémem a také prodloužená pětiletá záruční doba. Servis nových vozů si bude provádět DPP vlastními silami. Midibusy budou nízkopodlažní a plně klimatizované. Pohonnou jednotkou je dieselový motor splňující nejvyšší normu EURO VI. Vybaveny budou také zařízením pro počítání přepravených cestujících, kamerovým systémem a automatickým hasícím systémem v motorovém prostoru.

Dalších dvacet minibusů stejného typu může DPP objednat během pěti let, stejně jako dvacet minibusů SOR BN 9,5.

Novou verzi midibusu s délkou 10,5 metru představil Solaris v roce 2017 na veletrhu Busworld v Kortrijku. Vozidlo bylo postaveno na základě dvanáctimetrového modulu Solaris poslední generace. V porovnání s ním je zkráceno o 1,5 metru mezi prvními dveřmi a druhou nápravou. Díky zmenšení konstrukce autobusu a kratší vzdálenosti mezi nápravami má vozidlo výbornou manévrovatelnost.

busportal cz

Žádné komentáře:

Okomentovat