6/12/2020

Do pražských ulic vyjela „kulturní tramvaj“ (Škoda-15T-9371), pomůže propagovat akce v hlavním městě

dopravacz
V Praze byla ve středu 10. června představena „kulturní tramvaj“ v rámci projektu Jedeme za kulturou, který připravila Hana Třeštíková ve spolupráci s Dopravním podnikem hl. m. Prahy, a.s., Prague City Tourism, a.s., a Galerií hl. m. Prahy.


Uvnitř bude tramvaj propagovat různé kulturní události, na které se v Praze může veřejnost těšit. Zároveň sama do ulic kulturu přiveze a poslouží jako pojízdné pódium nebo k netradičním divadelním představením.
„Kulturní život se po koronaviru konečně pomalu probouzí. Těší mě, že můžeme Pražanům zprostředkovat setkání s kulturou i tímto netradičním způsobem,“ říká radní hl. m. Prahy pro kulturu a cestovní ruch Hana Třeštíková.
Kulturní tramvaj bude součástí běžného provozu – primárně na lince číslo 9. Lidé ji ale rozeznají na první pohled. Základním motivem, který zdobí její zevnějšek, je obraz Pohled na Prahu od Ládví z roku 1908 českého impresionistického malíře Antonína Slavíčka. V tramvaji se cestující potkají třeba s Karlem Čapkem, Emou Destinovou nebo Antonínem Dvořákem. Osmnáct portrétů osobností české kultury vyhlíží z okna tramvaje a díky QR kódům umístěným na voze se cestující mohou o těchto osobnostech dozvědět řadu zajímavostí a zjistit, kde jsou v Praze s nimi spojená místa.

dopravacek eu

Žádné komentáře:

Okomentovat