7/29/2020

Nová mezinárodní linka 691 HRÁDEK N.N.- ZITTAU - BOGATYNIA - FRÝDLANT - ŚWIERADÓW ZDRÓJ

dopravacz
V sobotu 1. srpna začne o víkendech jezdit nová turistická autobusová linka, která hned pět krát překročí státní hranici tří států. Linka spojí zajímavá místa Německa, Česka a Polska. Pojede z Hrádku nad Nisou přes Zittau a Bogatyniu, Frýdlant do letoviska Świeradów-Zdrój. Jedna ze zastávek je přímo u dolní stanice lanovky na Schronisko Na stogu Izerskim, z něhož je to již zpět na českou stranu kousek. Obyvatelům Libereckého kraje tak bude veřejnou dopravou dostupná oblast Jizerských hor z polské strany.

Linka vznikla v rámci projektu TRANS-BORDERS podpořeného z finančních prostředků Evropského fondu regionálního rozvoje.

Do 22. listopadu platí na lince speciální zaváděcí tarif ve dvou cenových pásmech s možností platby jízdného ve třech měnách. Následně bude zařazena do tarifu IDOL.
Linka spojí Hrádek nad Nisou, Zittau a Bogatyniu přes Frýdlant s letoviskem Świeradów Zdrój na polské straně Jizerských hor. Jedna ze zastávek je přímo u dolní stanice lanovky na Stóg Izerski z něhož je to již zpět na českou stranu kousek.

Start linky je výsledkem projektu TRANS - BORDERS (CE 973) podpořeného z finančních prostředků Evropského fondu regionálního rozvoje.

Do 22.11.2020 platí na lince speciální zaváděcí tarif ve dvou cenových pásmech:

Hrádek n.Nisou – Zittau  – Swieradów Zdrój

  • 2 EUR/8 PLN/50 CZK

(zlevněné 1 EUR/4 PLN/25 CZK)

Bogatynia – Swieradów Zdrój 

  • 1 EUR/4 PLN/25 CZK

(zlevněné 0,5 EUR/2 PLN/10 CZK
Zlevněné jízdné: děti 6-18 let, studenti do 26 let, senioři nad 65 let)

Přepravné psa a zavazadla nad 20*30*50 cm

  • 0,5 EUR/2 PLN/10 CZK

(jednotné na spoj)
Na lince jsou také uznávány již zakoupené jednodenní jízdenky EURO-NISA-TICKET a celosíťové jízdní doklady IDOL nahrané na Opuscard a platné jednotlivé jízdenky MHD Zittau. 

Po ukončení zaváděcího tarifu bude linka zařazena do tarifu IDOL.

V konečném stavu má linka 691 návaznosti na vlaky v Raspenavě a ve Frýdlantu. Bude tím zajištěna dostupnost Liberce a Hejnic.

Z důvodu probíhající výluky vlaků na tratích 037 a 038, nebude linka 691 do 23.8. zajíždět na nádraží v Raspenavě a v rámci výlukového jízdního řádu bude přestup na NAD částečně zajištěn ve Frýdlantu.

busportal cz idol cz

Žádné komentáře:

Okomentovat