3/12/2021

Do Ústeckého kraje míří nové komfortní autobusy

dopravacz

ICOM transport v rámci nájmu autobusů poskytne Dopravní společnosti Ústeckého kraje SETRY 415 LE Business. Pro Teplicko se chystají třínápravové SETRY, ale i autobusy IVECO.
Ústecký kraj na mape

Icom vloni na konci roku pořídil šedesát nízkopodlažních autobusů SETRA 415 LE s klimatizací, vysokými sedačkami a USB porty, uvezou 79 pasažérů z toho 45 sedících. Asi třicet vozů jezdí v rámci PID a ostatní jsou nasazovány na linky regionální dopravy napříč celým koncernem. Patnáct z nich půjčuje Icom v rámci smlouvy o nájmu Dopravní společnosti Ústeckého kraje.

ICOM transport se prostřednictvím ČSAD Slaný vrátí v prosinci po téměř dvou letech do Ústeckého kraje opět jako provozovatel dopravní obslužnosti, vyhrál výběrové řízení na oblast Teplicko.

V okolí Teplic bude zajišťovat meziměstskou autobusovou dopravu od 1. prosince po dobu deseti let. ČSAD Slaný počítá s tím, že převezme nejen řidiče, ale také infrastrukturu od stávajícího dopravce Arriva City. Všechna vozidla budou mít zelený design podle požadavků Ústeckého kraje.

V rámci příměstské dopravy bude jezdit 21 autobusů značky SETRA. Půjde o první třínápravové low-entry autobusy v koncernu ICOM transport v rámci linkové dopravy. Vybaveny budou kompletním informačním systémem pro cestující klimatizací, USB porty, kamerovým systémem a také systémem pro sčítání cestujících.

Zdroje: busportal cz  ,  ICOM transport cz

Žádné komentáře:

Okomentovat