7/25/2019

Ostrava. Tramvajová vozovna zve na Den otevřených dveří

dopravacz
Den otevřených dveří v sobotu 1. června pořádá tramvajová vozovna Dopravního podniku města Olomouce (DPMO) v Koželužské ulici. Akce probíhá u příležitosti 120 let od zahájení tramvajového provozu v Olomouci.
Prostřednictvím virtuální reality bude možné prohlédnout si interiér nejstarší olomoucké tramvaje číslo 16, která je momentálně deponována v Technickém muzeu v Brně.
Vystaveny budou také vozy určené pro údržbu trolejového vedení. Pro návštěvníky mají být přístupná pracoviště údržby. Pořadatelé nabídnou také ukázky odbavovacího a informačního systému.
Součástí doprovodného programu je představení vozidel Policie České republiky a Českého červeného kříže. Děti si mohou zařádit na skákacím hradě a soutěžit o drobné dárky. Pro všechny bude připraveno bohaté občerstvení.
Pro přepravu do tramvajové vozovny v Koželužské ulici mohou návštěvníci Dne otevřených dveří kromě běžných linek městské hromadné dopravy využít také zvláštní linku 120, která bude na úseku z Hlavního nádraží na Náměstí Hrdinů vypravena jako prodloužení linky číslo 3. Ta je o víkendech běžně ukončena na zastávce Sokolská. 
Tramvajová linka 120 platná dne 1.6.2019
Brány tramvajové vozovny v Koželužské ulici se veřejnosti otevřou v sobotu 1. června od 9 do 16 hodin. Návštěvníci si mohou prohlédnout například historickou tramvaj č. 223 z roku 1930 včetně vlečného vozu.
„K vidění bude první olomoucký elektrobus a všechny typy tramvají, které Dopravní podnik města Olomouce v současné době provozuje,“ pozvala mluvčí DPMO Martina Krčová.
Zdroje: dpmo cz , olomoucky denik cz


Žádné komentáře:

Okomentovat