11/25/2019

Do vozového parku SAD Prešov přibyly nové autobusy IVECO Crossway Line

dopravacz
Dopravce SAD Prešov, a.s. v rámci obnovy vozového parku koupil a 20. listopadu slavnostně převzal 10 nových autobusů IVECO Crossway Line pro příměstskou dopravu. 
V autobusech je možné platit bankovními kartami. Prešovský samosprávný kraj (PSK) uvádí, že SAD Prešov je první dopravce na Slovensku, který to umožňuje.
Moderní informačně-komunikační a tarifní systém v autobusech má i čtečku na platbu kartou.
SAD Prešov je první slovenskou dopravní společností, která ve všech příměstských autobusech umožňuje cestujícím platit klasickou  kartou.
Systém akceptuje debetní i kreditní karty, nebere pouze starší typy od dvou bank. Platit lze kartami Mastercard a VISA, splňujícími standardy tzv. off-line režimu.
Kromě těchto příměstských vozidel uvedl SAD Prešov v říjnu do provozu i 4 autobusy IVECO Urbanway pro městskou dopravu v Bardějově. Na obnovu vozového parku do příměstské dopravy využil vlastní zdroje.
Autobusy IVECO BUS Crossway Line pro příměstskou dopravu jsou dvoudveřové, s délkou 10,75 metru. Mají kapacitu 41 míst k sezení a 19 míst k stání.
Vybaveny jsou Euro 6 motorem Cursor o výkonu 360 hp (265 kW), se 6stupňovou převodovkou s elektrickým retardérem. Autobusy jsou plně klimatizované, osvětlení prostoru pro cestující a řidiče je v LED technologii.
Vozidla jsou vybavena moderním informačně-komunikačním a tarifním systémem, který sestává z palubního počítače, tiskárny jízdenek, čtečky bezkontaktních čipových karet, čtečky karet a čtečky 2D kódu, komunikační jednotky a softwaru palubního počítače.

Součástí výbavy vozidel je i vozový kamerový systém a WiFi.
SAD Prešov, a.s. zajišťuje dopravní obslužnost v souladu s platnými smlouvami o veřejných službách, uzavřenými s Prešovským krajem v rámci příměstské dopravy mezi městy Prešov a Bardejov a městem Bardejov v rámci městské hromadné dopravy. Dopravce provozuje 203 autobusů, jejichž průměrný věk je 8,08 roku.

busportal cz

Žádné komentáře:

Okomentovat