11/12/2019

V PŘÍBRAMI VYJEDOU NA MHD NOVÉ AUTOBUSY MERCEDES

dopravacz
V úterý 19. listopadu 2019 představí společnost Arriva Střední Čechy na příbramském autobusovém nádraží nové městské autobusy značky Mercedes. Právě společnost Arriva, která se jako jediná přihlásila do výběrového řízení, bude opět provozovat MHD v Příbrami. Smlouva s dopravcem je uzavřena na deset let s tím, že její platnost začíná od 1. prosince 2019. Podle informací Městského úřadu Příbram jsou velkou změnou nové smluvní podmínky, které městu a cestujícím zajistí větší komfort.

Díky nové smlouvě se ve městě již nebudeme setkávat s autobusy, které již nemohou jezdit v jiných středočeských městech. „Ve smlouvě má město Příbram podmínku, že průměrné stáří autobusu nepřesáhne hranici sedmi let. Ve městě se navíc dočkáme zcela nových autobusů značky Mercedes, které budou v jednotné barevné linii a označené znakem města,“ uvedl ke stavu vozového parku místostarosta Martin Buršík.

Na základě nyní končící smlouvy nemělo město žádné možnosti, jak dopravce ohlídat. „Nová smlouva nám například umožňuje sankce za zdržení spoje – pro příklad za zpoždění spoje od 10 minut můžeme pokutovat částkou 500 korun, při zpoždění o 30 minut 1 000 korun a v případě, že se spoj zdrží o více než hodinu, můžeme dopravci udělit pokutu 5 000 korun. Obdobných podmínek je ve smlouvě celá řada,“ dodal Martin Buršík.
„S novými autobusy získává hromadná doprava v Příbrami zcela nový kvalitativní rozměr. Za stejnou cenu jízdného získají naši občané výrazně kvalitnější službu, větší komfort a vyšší úroveň přepravy, srovnatelnou s městy západní Evropy,“ říká starosta Příbrami Jan Konvalinka.
S výjezdem nových autobusů se změní od 1. prosince velmi drobně jízdní řády městské dopravy. Upraven bude jejich provoz během vánoční svátků a zanikne linka s označením 9A, která měla jen dva ranní spoje z autobusového nádraží do zastávky Pekárny.

Zajímavosti z MHD

Provoz zajišťuje 20 autobusů.
Za volanty autobusů se střídá 37 řidičů, z toho 4 ženy.
Městská doprava má 98 zastávek.
V provozu je na 19 linkách přes pět stovek spojů.
Zdroje: dopravacek eu,  arriva cz , zdopravy cz @dopravaczcz

Žádné komentáře:

Okomentovat