11/06/2019

JAKÉ AUTOBUSY PŘEDSTAVÍ NA VELETRHU CZECHBUS SCANIA?

dopravacz
Přípravy na 9. ročník středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy, garážové a servisní techniky CZECHBUS vrcholí. Společnost SCANIA představí na veletrhu modely Scania Citywide LE a Scania Touring HD12. Citywide je městský autobus, který vyniká svou variabilitou. Může být postaven v délkách od 11 do 18 m. O pohon se stará sedmilitrový nebo devítilitrový vznětový motor, který je schopen spalovat až 100% bionaftu. Vozidlo je mimo jiné vybaveno individuálním osvětlením a výdechy klimatizace pro každé sedadlo, bezpečnostními pásy, otočným sedadlem řidiče, bezpečnostní kabinou, integrovanou rampou a místem pro invalidní vozík.
Populární model Scania Touring zase nabízí bezkonkurenční poměr cena/výkon a lze využít na celou škálu obchodních příležitostí. Velkou pozornost pak určitě přiláká i autobus české hokejové reprezentace Scania Interlink HD.
„Nová řada Scania Citywide se vyznačuje nízkou spotřebou paliva, vyšší kapacitou cestujících, lepšími jízdními vlastnosti a výrazně vylepšeným pohodlím pro cestující  řidiče“ říká Anna Carmo e Silva, vedoucí divize autobusů a autokarů Scania. „Naším cílem bylo navrhnout autobus, který bude mít více prostoru, světla a čistoty. Chceme--li zvrátit globální oteplování, je zásadní, aby autobusy poskytovaly veškeré pohodlí nezbytné k přesvědčení více lidí, aby přešli na veřejnou dopravu.“
Nové autobusy Scania Citywide se vyznačují zcela novým stylem interiéru se světlými barvami na střešních a bočních panelech. Boční okna jsou větší a mají vyšší stropní linii, což přináší více přirozeného světla do autobusu. Strop má zvýšenou výšku a boční stropní panely mají plochý tvar, což zlepšuje jak osvětlení, tak vnímání prostoru pro cestující. Širší ulička a nepřímé stropní osvětlení v celém autobusu ještě více přispívají k pocitu prostornosti a pohodlí. Cestující i řidič také určitě ocení lepší proudění vzduchu. Lepší uspořádání prostoru v autobusu usnadňuje tok cestujících a zkracuje tak dobu stání na autobusových zastávkách.

dopravacek eu

Žádné komentáře:

Okomentovat