12/10/2019

Arriva se představila lidem na Plzeňsku

dopravacz
Velké množství lidí se během šesti zvláštních jízd po Plzeňském kraji zajímalo o to, jakými autobusy bude Arriva dopravu zajišťovat. Přišla se podívat i stovka řidičů, kteří se ptali na možnosti jejich uplatnění. „Řidiči, kteří jezdí pro současného dopravce, se rozhodně nemusí bát, že by přišli o práci. Nabízíme jim uplatnění v naší společnosti. Řidičů budeme potřebovat čtyři stovky a řada z nich nás už sama oslovila. Těšit se u nás mohou na solidní mzdu a řadu benefitů,“ říká František Soumar, ředitel společnosti Arriva Střední Čechy.

V rámci doprovodného programu si mohli zájemci vyzkoušet správně projet křižovatkou jako v testech v autoškole. Děti malovaly svůj vysněný autobus, kterým by chtěly v Plzeňském kraji cestovat.

Arriva začne zajišťovat provoz autobusů v Plzeňském kraji na základě desetileté smlouvy od 14. června příštího roku a nakoupí proto 315 autobusů. Jde o značky Dekstra, Iveco, Man nebo Setra. Na linky vyjedou jen nové autobusy, které nabídnou vysoký komfort a pohodlí. Budou klimatizované a cestující si během cesty dobijí třeba mobilní telefon a na páteřních trasách se připojí i k wifi. Většina autobusů bude nízkopodlažních a všechny budou v barvách Plzeňského kraje, takže je cestující na první pohled poznají.

busportal cz

Žádné komentáře:

Okomentovat