9/30/2019

Regionální den železnice Bohumín - 28.09.19

dopravacz
Železniční stanice Bohumín bude poslední zářijovou sobotu 28. září hostit oslavy regionálního Dne železnice a výročí tratě Bohumín – Návsí. České dráhy v tento den připravily pro všechny příznivce světa na kolejích atraktivní jízdy historickými vlaky i bohatý doprovodný program. Návštěvníci také budou mít možnost podívat se do míst, která nejsou veřejnosti běžně přístupná.
Program regionálního Dne železnice začne na bohumínském nádraží už v 9:00 hod., slavnostní zahájení je v plánu krátce před desátou hodinou. Celodenní program zahrnuje vedle jízd zvláštních vlaků také hudební vystoupení, atrakce a loutková představení pro děti, k dostání bude také železniční literatura. Koordinátor ODIS bude prezentovat svůj výstavní autobus ODISbus. V bohumínském depu kolejových vozidel si pak návštěvníci prohlédnou jednotlivá pracoviště. V rámci dne otevřených dveří tak budou mít jedinečnou příležitost podívat se do míst, která veřejnosti nejsou běžně přístupná.
Regionální den železnice nabídne i v letošním roce program pro celou rodinu. Na tzv. „Ostravské kolečko“ vyjede v sobotu v 8:00 z bohumínského nádraží historický parní vlak tažený lokomotivou 464.202 „Rosnička“. Přes zastávky Ostrava hl.n, Ostrava-Stodolní, Ostrava střed, Ostrava-Kunčice, Ostrava-Vítkovice, Ostrava-Svinov a Ostrava hl.n. dojede v 9:45 zpět do Bohumína. Další zvláštní vlak vyrazí po vlečkách společnosti AWT, po části staré Košicko-bohumínské dráhy. Parní vlak odjede z Bohumína v 10:15 a přes Český Těšín, Třinec a Bystřici přijede ve 12:07 do Návsí. Na zpáteční jízdu po stejné trase se pak vydá z Návsí ve 13:38 hod.

dopravacek eu

Žádné komentáře:

Okomentovat