12/03/2018

Dopravní podnik Ostrava- tyrkysová sbírka měla úspěch. Děkujeme dárcům za štědrost!

dopravacz
100 000 korun. Na takovou částku byl vypsán šek Tyrkysové sbírky pro Křídlení nadační fond, který nyní částku přerozdělí místním neziskovým organizacím. Dopravní podnik Ostrava (DPO) děkuje všem, kteří přispěli, i dobrovolníkům, kteří tuto akci podpořili.
Výsledky této sbírky ukazují, že lidé v Ostravě jsou ochotní pomáhat. Díky jejich ochotě a pomoci jsme mohli předat takovou částku pro místní neziskové organizace. Jsem nesmírně rád, že jsme se rozhodli jít tímto směrem a všem ukázat, že Dopravní podnik Ostrava je tady pro všechny bez rozdílů,“ říká generální ředitel a předseda představenstva Daniel Morys.

Tyrkysová sbírka byla zahájena 19. listopadu kasičkou v Zákaznickém centru DPO, kde mohli zájemci darovat finanční příspěvek. Ve dnech 26. – 28. listopadu 2018 vyrazily do ulic a vozidel MHD také dobrovolnické týmy, které dárcům věnovaly tyrkysové mašličky. Darovat příspěvek mohli cestujícíMHD také ve stánku s čajem na Svinovských mostech nebo v Zákaznickém centru. V pondělí projela Ostravou také „Okřídlená“ tramvaj, která symbolicky přivezla do města advent a i zde mohli cestující přispět do Tyrkysové sbírky.
Vyhlášení částky vybrané v průběhu Tyrkysové sbírky Dopravního podniku Ostrava proběhlo ve čtvrtek 29. listopadu 2018 v multifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích, a to na akci „Advent plný křídlení“ pořádané Nadačním fondem KŘÍDLENÍ.
„Tyrkysovou proti šedi!“ - Dopravní podnik Ostrava jede na pomoc místním neziskovkám!
Tyrkysová vozidla jsou symbolem nového přístupu k cestujícím, a proto se tyrkysová barva stala i symbolem společenské odpovědnosti DPO. Tyrkysová sbírka je hlavním pilířem dobročinných aktivit Dopravního podniku Ostrava.
DPO se proto spojil s Nadačním fondem KŘÍDLENÍ a společně uspořádali veřejnou sbírku na podporu místních neziskových organizací. DPO tak otevírá zcela novou kapitolu v svém vlastním příběhu, ve které hraje hlavní roli odpovědné chování, ochota a vstřícnost.

Zdroj: Dopravní podnik Ostrava (dpo cz)



Žádné komentáře:

Okomentovat