8/21/2020

Ve Zlíně a Otrokovicích vyjedou historická vozidla

dopravacz
O víkendu 22. a 23. srpna pošle Dopravní společnost Zlín - Otrokovice do ulic všechny své historické vozy - trolejbusy Škoda 9 Tr a 14 Tr a autobusy Škoda 706 RTO a ŠM 11.
Určitou náhradu za letošní zrušený červnový den otevřených dveří a za neuskutečněné nedělní prázdninové jízdy historického trolejbusu nebo autobusu připravuje na předposlední srpnový víkend Dopravní společnost Zlín – Otrokovice.

„Z všeobecně známého důvodu, kterým bylo šíření koronavirové nákazy a uplatňování omezujících hygienických opatření, jsme letos v červnu nemohli uskutečnit náš tradiční den otevřených dveří. Nezavedli jsme letos ani pravidelné nedělní prázdninové jízdy historického trolejbusu nebo autobusu. Chceme to obyvatelům našich měst i případným návštěvníkům trochu vynahradit. Proto jsme se rozhodli vyslat na linky všechna historická vozidla, která máme v depu, o víkendu 22. – 23. srpna,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

  • Červený historický trolejbus Škoda 9 Tr bude jezdit v sobotu i v neděli na lince č. 1 – tedy mezi obratištěm Příluky a železniční stanicí v Otrokovicích. V sobotu bude za trolejbusem připojena i vlečka Jelcz.
  • Modrý historický autobus Škoda 706 RTO bude jezdit v sobotu ve Zlíně na zvláštní lince mezi obratištěm Sportovní hala a ZOO Lešná. Bude mít připojen také historický vlek Karosa B 40. V neděli bude jezdit již bez vleku na lince 55 v Otrokovicích.
  • Červeno-krémový historický autobus ŠM 11 vyjede v sobotu na lince 55 v Otrokovicích.  V neděli bude jezdit tento autobus ve Zlíně na zvláštní lince mezi obratištěm Sportovní hala a ZOO Lešná.
  • A konečně na pravidelný spoj linky 9 mezi centrem Zlína a Jižními Svahy bude po oba víkendové dny nasazován také již historický středopodlažní trolejbus Škoda 14 Tr.


„Historická vozidla budou jezdit jako spoje navíc podle zvláštních jízdních řádů. V případě poruchy však za ně nemáme náhradu a jízda na dané historické lince by musela být zrušena. V historických vozidlech bude platit běžný tarif DSZO, bude možno označovat jízdenky pro jednotlivou jízdu nebo cestovat na časové jízdenky podle příslušných pásem. Ve vlečkách označí nebo prodá jízdenky cestujícím průvodčí,“ upřesnil dispečer Viliam Lábsky, který má srpnové historické jízdy v DSZO na starosti.

Jízdní řády historických vozidel zde a bezprostředně před termínem akce na všech zastávkách, na kterých budou historické vozy zastavovat.

Zdroje: busportal cz DSZO 

Žádné komentáře:

Okomentovat