10/29/2018

Brno – Šalingrad. Brňané vybrali jméno pro nové nádraží

dopravacz
Anketa brněnského magistrátu mezi obyvateli města o výběr jména pro nové nádraží skončila překvapivým výsledkem. Nejvíce hlasů získal název Brno – Šalingrad.

Vyplývá to z výsledků, které město zveřejnilo na stránkách ankety.  V poslední fázi soutěže, v které mohli hlasovat už jen držitelé plně ověřeného účtu portálu brnoid.cz nebo ti, kteří podali hlasovací lístek osobně na podatelně magistrátu. Celkem hlasovaly necelé dvě tisícovky lidí.

Pro Šalingrad hlasovalo 837 lidí, stávající název Brno hlavní nádraží získal 698 hlasů. Třetí příčku obsadilo Nádraží Járy Cimrmana se 166 hlasy. Město má během dne oznámit, jak s výsledkem ankety naloží.

Název Šalingrad není přitom jistý, jména zastávek a stanic schvaluje Drážní úřad. Stejně tak není jisté, zda bude vůbec co pojmenovávat. O přesunu nádraží se v Brně mluví desítky let a i přes zdánlivý posun v celé problematice za poslední rok reálně k velkému pokroku v přípravě stavby nedošlo. SŽDC například dosud ani nevypsala zakázku na studii, která posoudí požadavky nákladních dopravců.

Zdroj: zdopravy cz

Žádné komentáře:

Okomentovat