10/22/2018

Škoda ukázala poprvé RegioPanter pro Plzeňský kraj, testuje ho ve Velimi

Škoda Transportation finišuje s výrobou a testováním nových jednotek RegioPanter pro České dráhy. Veřejnost je už může vidět na železničním okruhu u Velimi, kde začalo jejich testování.
První z devíti jednotek mají České dráhy převzít na přelomu října a listopadu, od platnosti nového jízdního řádu budou jezdit na lince z Plzně do Horažďovic předměstí, některé až do Pňovan.
Na rozdíl od většiny vlaků Českých drah nebudou mít klasický modro-bílý korporátní nátěr, ale barevnou kombinaci modré, šedé, žluté a zelené. Vzhled vybrali lidé v anketě, kterou uspořádal Plzeňský kraj.
Za vlaky zaplatí České dráhy zhruba miliardu korun, většinu nákladů má pokrýt evropská dotace. Nové vlaky budou klimatizované, nabídnou připojení k internetu pomocí technologie wifi a elektrické zásuvky nebo informační systém. Kromě toho bude vždy alespoň jeden vůz v soupravě disponovat místem pro přepravu osob se sníženou schopností pohybu a orientace.
Cestujícím se výrazně zlepší kvalita cestování,  vozy u vlaků mezi Plzní a Horažďovicemi patří k jedněm z nejhorších, které České dráhy provozují.
Trasy Plzeň - Horažďovice na mapě Plzeň - Horažďovice
Zdroj: zdopravy cz

Žádné komentáře:

Okomentovat