3/28/2019

Mezi Mostem a Litvínovem mají jezdit další dvě nové tramvaje

dopravacz
Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova (DPmML) nakoupí další dvě nové nízkopodlažní tramvaje za 80 milionů korun. Nasadit je má do konce příštího roku, pokud se nebude protahovat soutěž.
Trasa na mape
DPmML poptává dvě nízkopodlažní tramvaje o délce 20 až 25 metrů, každá má pojmout nejméně 45 sedících cestujících a 110 stojících. Vozy mají být vybaveny wi-fi připojením, dopravce požaduje maximální rychlost 70 kilometrů za hodinu. Vyplývá to z dokumentace zveřejněné na profilu zadavatele.
Požadavky prakticky kopírují podmínky z loňské rychlosoutěže na dodávku tří nových tramvají. Podmínkou je schválení vozidla v Česku. Zatímco loni tyto požadavky splnil jen Pragoimex s tramvají EVO 2
letos je může splnit i Stadler se svoji tramvají Tango, kterou dodává do Ostravy.
Nákup dalších tramvají umožní nová dotace z Integrovaného regionálního operačního programu, kterou nedávno odsouhlasilo ministerstvo pro místní rozvoj. Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova má získat na nové tramvaje 68 milionů korun.
Podle zadávací dokumentace mají zájemci měsíc na podání nabídky. Uzávěrka je 29. dubna, na zpracování nabídky tak dal podnik více času než loni. Tehdy v podobné soutěži v Mostě měli zájemci na podání nabídky jen 20 dní.  Tři tramvaje z tohoto tendru nakonec dodá společnost Pragoimex, která byla jediným zájemcem. Za tři tramvaje má zaplatit DPmML 104 milionů korun.
Zdroj: zdopravy cz

Žádné komentáře:

Okomentovat