3/13/2019

REGIOJET HLÁSÍ VELKÝ NÁRUST CESTUJÍCÍCH, JEN VLAKY PŘEPRAVILY V ROCE 2018 9,7 MILIONŮ CESTUJÍCÍCH

dopravacz
Rekordní výsledky v roce 2018 a investice do nových vozidel – připraveny jsou další nákupy a rekonstrukce ve výši více než 1 mld. Kč
V roce 2018 přepravily vlaky RegioJet na všech svých linkách 9,7 milionů cestujících. Ve srovnání s rokem 2017 se jedná o masivní meziroční nárůst ve výši 29 %.
Současně RegioJet bude mít za rok 2018 rekordní hospodářské výsledky. Podle předběžných neauditovaných výsledků by za rok 2018 zisk před zdaněním měl dosáhnout více než 100 milionů Kč. I zde se jedná o rekordní výsledek ukazující vysokou rentabilitu realizovaných investic v sektoru železniční dopravy.
Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet, k tomu říká: „Železniční doprava je vysoce perspektivním oborem našeho podnikání a za rok 2018 budeme mít zisk před zdaněním více než 100 mil. Kč. Vlaky RegioJet jsou ziskové na všech linkách, kde jezdíme a díky férovým cenám a lepším službám dokážou přitáhnout na železnici stovky tisíc nových cestujících ročně. Právě příchod nových dopravců a služeb na železnici je dlouhodobě hlavním motorem celkového růstu sektoru osobní železniční dopravy.“
V roce 2018 nasadil RegioJet do provozu nová vozidla v hodnotě stovek milionů Kč. Jedná se především o 4 vícesystémové lokomotivy Bombardier TRAXX a dále nové vozy Astra s individuálními obrazovkami v sedačkách pro cestující.
Pořizování a nasazování nové vozové techniky bude pokračovat také v letošním roce – RegioJet plánuje nasazení dalších nových více systémových lokomotiv do provozu – stejně jako dalších nových vozů Astra.
RegioJet má připravené další nákupy a rekonstrukce vozů v hodnotě přes 1 mld. Kč, které by rád začal realizovat během následujících 2-3 let, tak aby pokračoval ve zvyšování počtu nabízených sedaček a mohl tím zajistit dostatek míst pro zvyšující se počet pasažérů.
Zdroje: regiojet cz. dopravacek eu

Žádné komentáře:

Okomentovat