10/21/2019

První zelený vlak RegioJetu. Dopravce upravuje jednotky pro Ústecký kraj

dopravacz


RegioJet už má v Ústeckém kraji smlouvu, průvodčí musejí umět jazyky
RegioJet podepsal smlouvu na 7 jednotek Elf.eu pro Ústecký kraj
Místo žlutých vlaků zelené. RegioJet ukázal podobu souprav pro Ústecký kraj
RegioJet od 15. prosince vyjede poprvé i s vlaky, které nebudou mít pro dopravce typickou žlutou barvu. Se změnou jízdního řádu vyrazí RegioJet na výkony, které dosud pokrývá většinou regionova Českých drah.
RegioJet na zahájení provozu použije sedm jednotek 628 po Deutsche Bahn, které v Česku už provozuje GW Train Regio nebo Arriva (označení 845). V depu RegioJetu na Zličíně aktuálně probíhá jejich úprava pro provoz v Ústeckém kraji. Dopravce se ve smlouvě zavázal, že budou převážně zelené v barvě Dopravy Ústeckého kraje. Typická žlutá zůstane jen na přední části vozu, která dostala nový lak v kombinaci s polepem, ostatní části vlaku jsou řešeny polepem.
RegioJet vyrazí na trať z Děčína po pravobřežní trati do Ústí nad Labem-Střekova (U7), z Ústí nad Labem do Bíliny (přes Úpořiny, dosud linka U5) a z Mostu do Žatce (linka U13), k tomu získá také část provozu na tratích Most – Žatec, Most – Bílina, z Ústí nad Labem západ do Štětí (jeden pár spojů denně) a Teplice – Litvínov. Celkem jde o sedm jednotek, které za dva roky nahradí nové jednotky Pesa Elf.eu.
Podle mluvčího Aleše Ondrůje má firma již zajištěnu většinu zaměstnanců, „Aktuálně ještě probíhá nábor strojvedoucích pro nástupní místo Most a také nábor průvodčích,“ dodal Ondrůj. Celkem RegioJet bude mít v Ústeckém kraji zhruba 60 zaměstnanců.

Zdroj: zdopravy cz

Žádné komentáře:

Okomentovat