10/16/2019

Škoda ukázala konečnou podobu tramvají pro Plzeň, mírně změnila design

dopravacz
Konečná podoba tramvaje ForCity Smart pro Plzeň
Škoda Transportation dokončila vývoj nové tramvaje pro Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP). Oproti původně představenému designu došlo k některým změnám, ne však výrazným. První tramvaje mají vyjet do provozu přesně za rok.
Konečnou podobu tramvají zveřejnil plzeňský výrobce na svých stránkách. „Projekt tramvaje je hotový, v současné době probíhá schvalování konstrukční dokumentace,“ řekl mluvčí Škody Transportation Michal Tobrman.
Škoda Transportation vyhrála loni na podzim soutěž PMDP  na dodávku až 22 tramvají, nikdo jiný se do tendru s hodnotou miliarda korun nepřihlásil. Velkokapacitní tramvaje nazvané ForCity Smart Plzeň jsou tříčlánkové, obousměrné a plně nízkopodlažní. Vozidla budou plně klimatizována, na každé straně je pět dvoukřídlých dveří. Skelet čela vozidla je navržen tak, aby v případě nehody více chránil řidiče a cestující. Stanoviště řidiče poskytuje lepší výhled a pohodlnější řízení.
PARAMETRTRAMVAJ FORCITY SMART PLZEň
Celkový počet cestujících
- při obsazenosti 4 os/m2

185 (z toho 64 sedících)
Délka29 m
Šířka2 500 mm
Rozchod1 435 mm
Max. rychlost70 km/h
Napájení600 V DC
Nízkopodlažnost100 %
V Plzni budou jezdit první tři nové tramvaje EVO2

Škoda na svých stránkách uvedla, že hlavními přednostmi budou plně otočné podvozky a nízké nápravové tlaky, které jsou šetrné ke kolejovému svršku. „Tramvaje mimo jiné nabízejí technické řešení vhodné jak pro ostré oblouky, tak i pro náročné stoupání tratí v Plzni,“ uvedla Škoda v materiálu. První dvě tramvaje mají být hotové příští rok v říjnu, celá zakázka pak do roku 2023

Zdroje: zdopravy cz, skoda cz

Žádné komentáře:

Okomentovat