2/17/2019

750 korun na den. Švýcarská centrála cestovního ruchu bude na veletrhu Holiday World v Praze od 21. do 24. února prodávat jednodenní jízdenky platné v celé síti Rhétské dráhy (Rhätische Bahn) za 750 Kč.

dopravacz
Rhétská dráha (RhB) opět nabídne jízdenky na unikátní železnici
Fanoušci železnice mají opět možnost koupit si výrazně levněji jízdenku pro neomezené cestování na jedné ze tří železnic zapsaných v seznamu světového dědictví UNESCO. Švýcarská centrála cestovního ruchu bude na veletrhu Holiday World v Praze od 21. do 24. února prodávat jednodenní jízdenky platné v celé síti Rhétské dráhy (Rhätische Bahn) za 750 Kč. Běžná cena je 75 švýcarských franků, tedy více než dvojnásobek.

Na stánku bude kromě prodeje také soutěž o jízdenky na Rhétskou dráhu, lanovku na Pilatus a další ceny. K dispozici bude i nová mapa Rhätische Bahn pro rok 2019 a letní mapa s tipy pro pěší turistiku.
Jízdenka platí na všechny vlaky v síti RhB včetně panoramatického vlaku Bernina a Glacier Express, u nich je ale potřeba ještě zakoupit místenku. Jízdenka je otevřená až do konce roku 2019 a platí jeden kalendářní den od označení na nádraží. Při koupi tak máte naprostou flexibilitu, kdy do Švýcarska pojedete. Děti do 6 let cestují zdarma, pro starší děti se vyplatí koupit denní jízdenku na místě, je za 16 franků.
Rhätische Bahn provozují vlaky v kantonu Graubünden na kompletně elektrifikované úzkokolejce s metrovým rozchodem. Celková délka sítě je 386 kilometrů včetně 115 tunelů a 617 mostů. Úsek mezi Thusisem a italským Tiranem je jednou ze tří železnic na světě, které jsou zapsány v seznamu světového dědictví UNESCO. Na trase překonává například průsmyk Bernina ve výšce 2 253 metrů a vlak čeká stoupání až 70 promile, který zvládá bez ozubnice. Celou trať je možné projet i virtuálně v Google Street View.
Tipy pro Vaše cesty s Rhétskou dráhou naleznete v češtině na webových stránkách MojeŠvýcarsko. Inspirací pro cestu může být i cyklus přednášek Švýcarsko po kolejích a v pohorkách publicisty a železničního nadšence Petra Čermáka, který probíhá po různých městech.

Žádné komentáře:

Okomentovat