1/17/2020

Autobusy Iveco Crossway LE slouží cestujícím v Přerově druhým rokem

dopravacz

Druhým rokem slouží cestujícím v Přerově jedenáct autobusů Iveco Crossway LE CITY 12M, které společnost Arriva Morava pořídila pro městskou dopravu. Slavnostní předání a křest těchto autobusů se tehdy uskutečnilo dne 10. ledna 2018 u Městského domu v Přerově.

Do provozu byly vozy postupně zařazeny od 1. ledna 2018. V závěru roku 2018 pak obohatil přerovský vozový park ještě dvanáctý Crossway.
Na základě smlouvy s městem Přerov společnost ARRIVA Morava provozuje městskou hromadnou dopravu po dobu deseti let. Pro provoz na linkách MHD je dle dopravce určeno 22 autobusů. Více než polovinu těchto vozidel nyní tvoří autobusy Iveco Crossway LE CITY 12M, které splňují ekologickou emisní normu EURO 6, jsou vybaveny detekcí požáru v motorovém prostoru i couvací kamerou včetně parkovacích senzorů. Řidič má k dispozici lednici na nápoje a vylepšené sedadlo. Všechny tyto autobusy jsou již v nových korporátních barvách společnosti Arriva.
Cestující jistě uvítali klimatizaci a tmavé tónování oken, které posílí účinnost klimatizace hlavně v letních měsících. Autobusy disponují i systémem hlášení pro nevidomé cestující.
Obsaditelnost vozidla je 104 osob, z toho je 36 míst k sezení a dvě sklopná sedadla v místě pro kočárek.

Přerov, Olomoucký kraj na mape

Dopraváček

Žádné komentáře:

Okomentovat