1/20/2020

Praha. Nové dopravní infocentrum na Černém Mostě

dopravacz
PRAHA - V autobusovém terminálu Černý Most otevřel ROPID dopravní infocentrum. Cestujícím poskytne aktuální informace o dopravní situaci a je zde možné koupit jízdenku na vnitrostátní i mezinárodní autobusové spoje.
Jde o první terminál, který ROPID modernizuje. Právě na ROPID totiž přešlo pět terminálu, mimo jiné i Na Knížecí nebo Roztyly
"V rámci Černého Mostu by se měli cestující ještě v rámci letošního roku setkat s kvalitnější navigací na jednotlivá odjezdová stanoviště a instalovány by měly být také elektronické informační panely zobrazující aktuální odjezdy z celého terminálu," řekl ředitel ROPIDu Petr Tomčík. Nově zřízená dispečerská služba ROPID zajistí lepší kontrolu nad dodržováním pravidel v rámci autobusových terminálů a také aktuální informace o dopravní situaci. "Stejného zlepšení informačního komfortu by se měli ještě v letošním roce dočkat cestující na autobusovém terminálu Zličín," dodal Petr Tomčík.
Z nového řešení dlouhodobě neřešené záležitosti kolem stavu terminálu Černý Most á radost také úřad městské části Praha 14. "Tuto první vlaštovku v podobě kvalitnějších informací jistě ocení i místní obyvatelé, kteří přes Černý Most denně cestují. Společně s hlavním městem Prahou ale řešíme celkovou revitalizaci tohoto terminálu, aby se stal důstojným dopravním uzlem hodným 21. století," uvedl starosta městské části Praha 14 Radek Vondra.
Nové dopravní infocentrum je umístěno v prostorách odbavovací haly autobusového nádraží hned u výstupu z metra na místě původní prodejny jízdenek. Otevřeno je v pracovní dny od 8.00 do 18.00 hodin s polední přestávkou od 12.00 do 12.30 hodin. Nabízí informace o aktuálních jízdních řádech a spojeních v rámci celé České republiky, informace o aktuální provozní situaci a případných mimořádnostech hlášených jednotlivými dopravci, zdarma informační materiály Pražské integrované dopravy včetně jízdních řádů z celostátního informačního systému a prodej vnitrostátních i mezinárodních jízdenek a místenek ze systému AMSBUS.
Organizace ROPID přebírá od ledna 2020 po Technické správě komunikací hlavního města Prahy správu vybraných autobusových terminálů v Praze, a to Černý Most, Zličín, Na Knížecí, Roztyly a Želivského. "Praha aktivně řeší neutěšený stav některých autobusových terminálů, prioritou jsou v tomto případě Černý Most a Zličín. Nová informační služba pro cestující na Černém Mostě je prvním krokem pro celkové zlepšení informačního servisu na autobusových terminálech v Praze," uvedl náměstek pražského primátora a radní pro dopravu Adam Scheinherr.
Černý Most na mape

Zdroje: praha eu , vlcoun cz

Žádné komentáře:

Okomentovat