1/29/2020

Škoda Vagonka investovala do výrobního zázemí 100 milionů korun

dopravacz

Škoda Vagonka, dceřiná společnost skupiny Škoda Transportation, investovala do výrobního zázemí v areálu Škody v Ostravě. Cílem bylo především zvýšení kapacity výroby a zefektivnění produkce zejména nových vlaků. Jedná se o nákup obráběcího centra za zhruba 100 milionů korun.

„Skupina Škoda Transportation vynakládá výrazné prostředky do svého rozvoje – jen za uplynulé čtyři roky investovala čtyři miliardy korun do výzkumu a vývoje nových systémů, technologií a postupů. Nové moderní obráběcí centrum bude splňovat všechny nároky na efektivní výrobu,“ říká předseda představenstva Škoda Vagonka a Viceprezident pro realizaci Škoda Transportation Martin Bednarz a dodává: „Pořízení obráběcího centra zapadá do konceptu celkového rozvoje společnosti Škoda Vagonka a postupně budou následovat i další investice. Také budeme přijímat nové zaměstnance pro technické i výrobní úseky.”

Obráběcí centrum bude patřit k největším a nejmodernějším ve střední Evropě. Jedná se o dva na sobě nezávislé portály se souvisle řízenou pěti-osou hlavou s maximálními otáčkami 12 000 ot./min. Celková délka tohoto stroje bude 49,5 m, šířka 10,3 m a výška 7,5 m. Maximální rozměr obrobku obrobitelný dvěma hlavami bude 39 m x 4,5 m a jednou hlavou 28 m x 4,5 m. Kabina obsluhy bude samozřejmě klimatizovaná. Plný provoz obráběcího centra je plánován v roce 2021.

„Nové obráběcí centrum zvýší kapacitní možnosti firmy v obrábění nadrozměrných dílů o 100 %. Díky tomu budeme nově obrábět až 28 metrové hliníkové svařence a podsestavy širokorozchodných skříní pro projekty určené například pro Lotyšské státní dráhy,“ doplňuje Miloš Bronček, provozní ředitel Škoda Vagonka.

dopravacek eu

Žádné komentáře:

Okomentovat