5/24/2020

DP města Ústí nad Labem připravuje projekt na využití vodíkové technologie v MHD

dopravacz
Využití vodíku v městské hromadné dopravě patří mezi nejvýznamnější rozvojové projekty Dopravního podniku města Ústí nad Labem. Je to velký krok do budoucnosti k provozování ekologické dopravy.
Na základě Memoranda o spolupráci mezi statutárním městem Ústí nad Labem a společností Spolchemie a.s., která je producentem vodíku, má dopravní podnik příležitost využít vodíkovou technologii v městské hromadné dopravě jako jeden z prvních v rámci České republiky.
V roce 2019 byly také zahájeny významné investiční akce plánované na rok 2020 a další roky, a to včetně akcí s dotační podporou. Za zmínku určitě stojí příprava výstavby vodíkové plnící stanice pro potřeby nejen dopravního podniku, ale i dalších dopravců a veřejnosti, kteří budou disponovat dopravními prostředky na vodíkový pohon.
,,Je to velmi náročný projekt, který se neobejde bez dotační podpory a velkého nasazení akcionáře, zaměstnanců podniku a obchodních partnerů tak, aby již v roce 2022 v Ústí nad Labem jezdily první vodíkové autobusy a byla zprovozněna vodíková plnící stanice,“ uvedl Martin Prachař, předseda představenstva společnosti.
Škoda Electric dodala do Ústí nad Labem devět kloubových trolejbusů Škoda 27 Tr
Ústí nad Labem má nové parciální trolejbusy
DP města Ústí nad Labem pořídil pět autobusů Urbanway 12M CNG

dopravacek eu

Žádné komentáře:

Okomentovat