5/21/2020

RegioJet obnovil mezinárodní spojení do více než desítky evropských destinací, od 18.května vyjíždí i do Vídně

dopravacz
Společnost RegioJet pokračuje v postupné obnově své sítě mezinárodních linek. Po spojení do Berlína, Londýna a Amsterdamu dopravce od pondělí začne jezdit také z Brna do Vídně. Posílení se dočkají i vnitrostátní linky.Do Vídně bude jezdit autobus od pondělí jednou denně. Spoj bude mít garantovaný přestup z vlaku RegioJetu z Prahy s odjezdem v 7:20 z Prahy, z Brna odjíždí v 10 hodin. Zpět odjíždí ve 13:15 z Vídně.RegioJet tento týden postupně obnovuje tři linky. V pondělí začal dvakrát týdně jezdit spoj z Prahy do Drážďan a Berlína, včera poprvé vyjel autobus do Amsterdamu a Londýna. V praxi tak má Česko spojení například i s Haagem, Eindhovenem, Frankfurtem, Norimberkem, Düsseldorfem nebo letištěm v Kolíně nad Rýnem.Podle mluvčího RegioJetu Aleše Ondrůje je obsazenost různá. „Třeba do Londýna máme zítra vyprodány dva autobusy, do Berlína jezdí kolem 20 lidí každým směrem,“ dodal.Další rozšíření spojů a obnovení pravidelného mezinárodního vlakového spojení pak RegioJet plánuje s tím, jak se  mají v červnu naplno otevřít hranice se zeměmi, jako je Rakousko nebo Slovensko. „Aby se jednalo o skutečné otevření hranic ve srovnání se stávajícím stavem a mezinárodní doprava mohla fungovat bez omezení, je zapotřebí, aby cesty do a z těchto zemí, kde je epidemiologická situace podobně příznivá jako v ČR, nebyly omezeny prokazováním testů bezinfekčnosti či jinými překážkami – a to včetně zrušení testů pro občany ČR po jejich návratu zpět,“ dodal Ondrůj.
Větší výběr mají postupně i zákazníci u vnitrostátních linek. „Zájem o cestování se výrazně zvyšuje s tím, jak se postupně vracejí děti do škol, lidé do zaměstnání a fungování dalších provozů se vrací do normálu. Například u vlakových spojů se počet cestujících za posledních 14 dnů zvýšil přibližně trojnásobně,“ řekl Ondrůj.
Přehled přidaných spojů ve vnitrostátní dopravě
Praha – Jihlava
Nově přidané spoje:
pátek 14:00 z Prahy do Jihlavy, 16:00 z Prahy do Jihlavy
neděle 14:15 z Jihlavy do Prahy, 16:15 z Jihlavy do Prahy
Praha – Písek – České Budějovice
Nově přidané spoje:
čtvrtek 16:00 z Prahy do Písku
pátek 16:00 z Prahy do Českých Budějovic
neděle 15:30 z Písku do Prahy, 15:40 z Českých Budějovic do Prahy
Praha – Karlovy Vary – Cheb
Obnovení provozu až do Chebu. Zatím v pracovní dny v 5:00 z Chebu (6:00 z Karlových Varů) a v 16:30 z Prahy do Karlových Varů a nově také do Chebu.
Nově přidané spoje:
pátek 14:30 z Prahy do Karlových Varů, 15:30 z Prahy do Karlových Varů
neděle 17:00 z Karlových Varů do Prahy, 18:00 z Karlových Varů do Prahy
Praha – Liberec
Nově přidané spoje:
středy a čtvrtky 6:30 z Liberce, 16:30 z Prahy
pátek 16:30 z Prahy, 18:00 z Prahy
neděle 15:40 z Liberce, 17:40 z Liberce
Praha-Most/Chomutov
Nově přidané spoje:
pátek 17:00 z Prahy přes Most do Chomutova
neděle 16:55 z Chomutova přes Most do Prahy
Spoje Praha-Vídeň-Praha pojedou denně podle následujícího jízdního řádu:
  • Praha hl. n. 7:20 vlak RJ
  • Brno hl. n. 9:46 vlak RJ
  • Brno AN Grand (docházková vzdálenost od hl. n.) 10:00 autobus RJ
  • Vídeň Hbf. (Südtiroler Platz) 12:00 autobus RJ
  • Vídeň Hbf. (Südtiroler Platz) 13:15 autobus RJ
  • Brno AN Grand (docházková vzdálenost od hl. n.) 15:20 autobus RJ
  • Brno hl. n. 16:09 vlak RJ
  • Praha hl. n. 18:42 vlak RJ
Již tento týden byl zahájen provoz z Prahy do Drážďan a Berlína (2x týdně) a dále do Londýna, Amsterdamu, Haagu, Eindhovenu, Rotterdamu, Frankfurtu nad Mohanem, Norimberku, Düsseldorfu a letiště Kolín n. R. / Bonn.
Další rozšíření spojů a obnovení pravidelného mezinárodního vlakového spojení pak RegioJet plánuje s tím, jak se naplno mají v červnu otevřít hranice se zeměmi, jako je Rakousko nebo Slovensko.
zdopravy cz  dopravacek eu

Žádné komentáře:

Okomentovat