5/21/2020

FlixBus ke konci května obnoví provoz dalších vnitrostátních linek

dopravacz
FlixBus obnoví provoz na dalších dvou vnitrostátních linkách. Od pátku 22. května začne jezdit z Prahy do Českého Krumlova střídavě přes zastávky Písek a České Budějovice nebo Benešov, Tábor a Třeboň. O týden později obnoví provoz mezi Prahou do Brnem. Jedná se o dvě další linky dálkových autobusů, které se po útlumu v době nouzového stavu kvůli pandemii koronaviru vrací na české silnice.
Stejně jako u dálkových spojů FlixBusu z Prahy do Karlových Varů, Liberce a Mostu se i v případě Českého Krumlova a Brna prozatím jedná o omezený provoz.
„Vidíme, že zájem cestujících o vnitrostátní spoje roste, postupně se zákazníci vracejí i do dálkové přepravy. Očekáváme, že brzy budeme moci posílit frekvenci spojů na klíčových trasách a nabídnout tak zákazníkům více spojů denně,“ uvádí mluvčí společnosti FlixBus Martina Čmielová.
Spoje do Českého Krumlova budou vyjíždět z pražského nádraží Florenc každý den v 8:00 h. Od pondělí do čtvrtka pojedou přes Písek a České Budějovice, v pátek, sobotu a neděli vede trasa přes Benešov, Tábor a Třeboň. Stejné je to i v opačném směru, kdy spoje odjedou z Českého Krumlova od pondělí do čtvrtka v 17:30 a o víkendu v 17:00 hodin.

Do Brna budou autobusy FlixBus jezdit denně v 12:05 s příjezdem v 14:40, v pondělí, čtvrtek a sobotu navíc v 20:05 a v pátek a neděli ve 20:35 hodin. V opačném směru z Brna pojedou denně v 7:40 a každý den kromě úterý a středy ještě v 16:10 hodin.

Cestující jsou během odbavení i po dobu celé cesty povinni mít zakrytá ústa i nos například rouškou. Nástup do autobusu je umožněn pouze zadními dveřmi, u kterých je cestujícím k dispozici dezinfekce na ruce. Samotné odbavení probíhá přes mobilní telefony a digitální snímač.

dopravacek eu

Žádné komentáře:

Okomentovat