5/24/2020

Obnovujeme provoz rychlíků, pojede i městská linka v Praze (18/05/2020)

dopravacz
Na rychlíkových tratích se od pondělí 18. května rozjede většina vlaků, které jsme před vyhlášením mimořádných opatření provozovali. Na koleje se vrátí i městská linka S49 na trase Praha-Hostivař – Roztoky u Prahy. Nejvytíženější víkendové rychlíky z Prahy do Tanvaldu a Rakovníka posilujeme a převezou tak více cestujících a kol než dosud. Společně s obnovou řady spojů pokračují i všechna naše nastavená hygienická opatření.

Vnímáme zvyšující se zájem o cestování, a proto obnovujeme provoz na všech čtyřech rychlíkových linkách a na pražské městské lince. Díky postupnému návratu života do obvyklých kolejí navíc posilujeme i vybrané víkendové rychlíky z Prahy do Tanvaldu, resp. do Rakovníka o další vůz, abychom přepravili co nejvíce cyklistů a jejich kol. Například rychlíky s odjezdem v 7:20 a 9:20 z Prahy hlavního nádraží a v 15:59 a 17:59 z Tanvaldu tak pohodlně přepraví až 75 kol. V případě dalšího růstu poptávky cestujících po přepravě budeme průběžně navyšovat kapacitu míst pro cestující i na dalších vlacích nebo linkách.

Plně je obnoven provoz rychlíkové linky R24 Praha – Kladno – Rakovník a městské linky S49 Praha-Hostivař – Roztoky u Prahy. Kvůli výluce ale budou vlaky z Kolína do Šluknova končit v Rumburku a drobná omezení zůstanou i u rychlíků z Prahy přes Příbram a Písek do Českých Budějovic. V platnosti prozatím zůstává omezení osobních vlaků na Liberecku na linkách L3 Liberec – Lomnice nad Popelkou a L31 Železný Brod – Tanvald.

V nastavených hygienických opatřeních nijak nepolevujeme a vlaky denně dezinfikujeme. Pravidelně čistíme i všechna madla, kterých by se lidé mohli přidržovat. Děláme maximum pro rozptýlení všech obav cestujících při využívání našich vlaků i autobusů. Do vlaku je možné nastupovat jen se zakrytými ústy a nosem.

Co se mění a jaké vlaky se vrací na koleje?

  • obnoven je provoz všech rychlíků, včetně prvního ranního a posledního večerního v úseku Mladá Boleslav – Praha a opačně,
  • v provozu bude i rychlík s odjezdem v 11:20 z Prahy hlavního nádraží, na základě požadavku Libereckého kraje ale jede jen do Turnova. Původní rychlík s odjezdem v 13:44 z Tanvaldu začne svou jízdu až v Turnově,
  • víkendové rychlíky v 7:20 a 9:20 z Prahy hlavního nádraží a v 15:59 a 17:59 z Tanvaldu jsou posíleny o další vůz vhodný pro přepravu kol.
  • obnoven je provoz všech vlaků i v úseku Svor – Rumburk, kvůli pokračujícímu výlukovému jízdnímu řádu na trati Rumburk – Dolní Poustevna ale nejede žádný vlak Arrivy v úseku Rumburk – Šluknov.
  • obnoven je provoz všech rychlíků,
  • víkendový rychlík s odjezdem v 9:05 ze stanice Praha-Bubny Vltavská a v 17:23 z Rakovníka je kapacitně posílen,
  • o víkendu 16. a 17. května budou rychlíky posíleny pro návštěvníky Muzea v Lužné u Rakovníka,
  • od 1. června 2020 budou po ukončení výluky Negrelliho viaduktu rychlíky odjíždět opět ze stanice Praha Masarykovo nádraží.
  • obnoven bude provoz pátečních posilových i víkendových rychlíků,
  • drobné omezení v úseku Písek – Protivín.
  • obnoven je provoz všech osobních vlaků na trase.
arriva cz

Žádné komentáře:

Okomentovat