11/01/2018

Dál se čtyřmi vlaky. Leo Express opět odložil návrat páté jednotky o dva týdny

dopravacz
Leo Express oproti původním slibům opět odložil návrat své páté jednotky Stadler Flirt na koleje a nejméně další dva týdny bude jezdit pouze se čtyřmi vlaky.

Vyplývá to z oznámení, které firma zveřejnila na svém webu. Podle něj budou zrušeny čtyři spoje každý den. Jde o stejné vlaky, které nejezdí od června loňského roku, kdy Leo Express přišel o jednotku kvůli nehodě v Přerově.

Podle mluvčího firmy Emila Sedlaříka platí stav, kdy stále není vyřešen spor s pojišťovnou. „Situace pro nás není jinak potěšující a intenzivně ji řešíme. Cestujícím se omlouváme za nastalé komplikace,“ řekl Sedlařík.

Leo Express před dvěma týdny vysvětlil, že návrat záleží na jednáních s pojišťovnou. „Řešíme celkovou výši škody a naši spoluúčast na úhradě nákladů za opravu, v této věci máme odlišný názor než pojišťovna. Věříme ale, že se ve velice krátkém horizontu dohodneme a jednotka vyjede ke komerčnímu provozu,“ dodal před dvěma týdny Sedlařík.

Leo Express ale neodpověděl na dotaz, proč se nedomluví s pojišťovnou, aby souprava mohla jezdit a vydělávat a spor o spoluúčast vyřešit později. Stejně tak zůstala bez odpovědi otázka, zda nelze tento stav chápat tak, že firma nemá dostatek hotovosti na pokrytí spoluúčasti. Vlak je přitom už od srpna opravený.

Zrušené jsou tak stále vlaky 1354 (6.07 z Bohumína), 1355 (10.10 z Prahy), 1364 (14.12 z Bohumína), 1365 (18.10 z Prahy).
Zdroj: zdopravy cz

Žádné komentáře:

Okomentovat