11/12/2018

IPR slaví pět, do pražských ulic vyjela černá tramvaj ForCity-černá celovozová reklama na tramvaji 15T s evidenčním číslem 9219.

dopravacz
Černá tramvaj 15T za sychravého podzimu v Holešovicích
Ředitel IPR Ondřej Boháč a tramvaj 15T ForCity



Výročí připomíná černá celovozová reklama na tramvaji 15T s evidenčním číslem 9219, která má na sobě z boku velkým bílým písmem napsáno ARCHITEKTURA. U této celovozové reklamy došlo i k přelepení červeného okenního sloupku u řidiče, což u jiných celovozových reklam nebývá zvykem. Tato tramvaj v tomto provedení bude jezdit v Praze do konce roku 2019.
Podrobnosti vozu 15T ev. č. 9219
V pražských ulicích se začala objevovat netradičně oděná tramvaj 15T. Černá tramvaj s bílým nápisem ARCHITEKTURA připomíná pět let od založení městského Institutu plánování a rozvoje. Ještě celý příští rok bude lidi zvát na nejrůznější akce IPR.

Institut vznikl v listopadu 2013 transformací tehdejšího Útvaru rozvoje města (ÚRM). Mezi jeho nejdůležitější projekty patří nový územní plán Prahy – Metropolitní plán. Ten zamezuje hlavnímu městu rozrůstat se do šířky a poprvé přichází s výškovou regulací. Představen byl na jaře.
„Nevýhodou naší činnosti je fakt, že vše, na čem pracujeme, se ve městě reálně objeví až za delší čas. Pět let je ale doba, za kterou už v Praze první vlaštovky vidět jsou,“ uvedl ředitel IPR Ondřej Boháč. Příkladem je podle něj proměna okolí Národního muzea.

IPR loni také otevřel Centrum architektury a městského plánování (CAMP), kde představuje své nápady a projekty. Na akce v CAMPu bude také zvát černá tramvaj. „Většinou si lidé myslí, že jsme dům plný architektů. Možná, že někoho překvapí, že v areálu Emauzského opatství, kde se IPR i CAMP nachází, potkáte kromě nich hlavně dopravní specialisty, urbanisty, geografy, ekonomy nebo datové specialisty,“ doplnil Boháč.

Zdroj: zdopravy cz

Žádné komentáře:

Okomentovat