11/01/2018

Praha. Operátoři pokryli další část pražského metra. Celý projekt je bude stát půl miliardy

dopravacz
Společnosti O2, Cetin, T-Mobile a Vodafone dnes oznámily, že pokryly dalších pět stanic a tunelů pražského metra. Hotová je tak první plánovaná etapa, tedy část trasy C. Již od začátku měsíce je signál dostupný mezi stanicemi Muzem a Vyšehrad, teď je pokrytý úsek až po Roztyly. Kromě toho lze volat a datovat na trase A z Dejvické do Motola.
Výstavba zatím operátory stála 80 milionů korun. Celkové náklady budou činit až půl miliardy korun, město za pronájem 120 milionů. Všechny trasy metra by měly být pokryté do konce roku 2021.
„Daří se zvyšovat komfort cestujících a zároveň tím plníme to, co jsme slíbili. Už příští rok bude pokryto dalších 21 stanic a já věřím, že celé metro bude pokryto do konce roku 2021 tak, jak stojí ve smlouvě,“ říká pražská primátorka Adriana Krnáčová.
Operátoři uvádějí, že výstavba probíhá jen v pracovní dny, a to 2,5 hodin během noční odstávky. Kvůli tomu trvá obousměrně pokrýt tunel mezi dvěma stanicemi až dva měsíce. Náklady na jeden takový úsek čítají až 10 milionů korun.
Zdroj: cnews cz

Žádné komentáře:

Okomentovat