11/30/2018

Na Krnovsku změní jízdní řády i dopravce: Transdev místo Arrivy

dopravacz
Autobusovou dopravu na Krnovsku čekají v prosinci změny. V neděli 9. prosince začnou platit nové jízdní řády, které se dotknou jak městské hromadné dopravy v Krnově, tak příměstské autobusové dopravy.
Městskou hromadnou dopravu (MHD) čekají drobnější změny odjezdových časů na lince mezi státní hranicí a točnou na Cvilíně. Posunutí dvou odjezdů v jízdním řádu řádově o deset minut je zdůvodněno tím, aby spoj stihli žáci, kterým dřív odjezd autobusu kolidoval s koncem vyučování.
NOVÉ TRASY, NOVÉ AUTOBUSY I DOPRAVCE
Podstatnější proměnou projde od 9. prosince příměstská autobusová doprava, kterou už na Krnovsku nebudou obsluhovat společnosti Arriva Morava a Osoblažská dopravní společnost.
Tendr vyhlášený Moravskoslezským krajem vyhrál nadnárodní koncern Transdev.
Připravovaná změna přinese kromě obvyklých novinek v jízdních řádech také přečíslování i přetrasování některých spojů. Dojde také ke kompletní obměně vozového parku.
Pro Krnovsko Transdev pořídil celkem čtrnáct nových autobusů s klimatizací a Wi-Fi. Tyto nové autobusy z pětaosmdesáti procent budou nízkopodlažní.
Nové vozy budou mít jednotný vizuál a budou označeny světelnými informačními panely. Také uvnitř budou vybaveny LCD obrazovkami s informacemi o zastávkách. Stávající čipové karty zůstávají v platnosti, stejné je i nabíjení kuponů.

Zdroj: bruntalsky denik cz

Žádné komentáře:

Okomentovat