1/05/2019

Muzeum MHD se cestujícím otevírá i v zimě

dopravacz
Pro velký zájem návštěvníků Dopravní podnik hl. m. Prahy otevírá Muzeum MHD pro veřejnost i v zimních měsících. Již tuto sobotu od 9 hodin se tak můžete přijít podívat, jak se cestovalo v Praze od 19. století!
Muzeum bude otevřeno každý víkend od 5. ledna do 31. března, a to vždy od 9 do 17 hodin. Na návštěvníky čeká více než čtyřicet historických vozidel a mnoho dalších exponátů – modelů, fotografií, historických dokumentů, jízdenek, plánků.
Vzhledem k tomu, že během zimní sezony nebude v provozu tradiční historická linka číslo 41, nechce DPP návštěvníky ochudit o výjimečný zážitek a plánuje nasazení historického čtyřnápravového vozu. Ten bude vypraven na linku číslo 2, pořadí 3, a to nejen v sobotu 5., ale i v neděli 6. ledna 2019.
V muzeu, které se nachází v historickém objektu tramvajové vozovny v pražských Střešovicích, si mohou návštěvníci prohlédnout jedinečnou sbírku památek z historie městské hromadné dopravy v hlavním městě České republiky. Stálá expozice je zde k vidění od roku 1993 a nabízí nevšední zážitek. Už samotná vozovna byla v roce 1991 vyhlášena technickou památkou. Byla postavena v roce 1909 a je typickou ukázkou účelových dopravních staveb Elektrických podniků hlavního města Prahy z období počátků MHD. Svému účelu sloužila až do roku 1992, kdy byla přestavěna na muzeum.

Zdroj: dpp cz

Žádné komentáře:

Okomentovat